Τεύχος 62

Τεύχη περιοδικού : επόμενο άρθρο

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

(Ο Φράχτης, η κατάληψη της Νομικής, η αντισυνταγματικότητα της ψήφου

και των ελληνοποιήσεων των αλλοδαπών και ο κίνδυνος των ισλαμιστών μουσουλμάνων)

 

Του Υποστρατήγου ΕΛ.ΑΣ ε.α. Π. ΛΑΓΓΑΡΗ

Πρώην Υποδιευθυντού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ

 

 

Ο Φράχτης στον Έβρο

 

            Δεν πέρασε και πολύς καιρός που ασχοληθήκαμε με το «Μεταναστευτικό» της χώρας μας (βλ. Προηγούμενο τεύχος των Προβληματισμών» υπ΄αρ. 61, Νοε-Δεκ 2010) και οι συνθήκες μας επιβάλλουν άμεσα να καταγράψουμε τα επακολουθήσαντα σχετικά γεγονότα, σημαντικά κατά την άποψή μας, καθόσον τρέχουν με ταχύ ρυθμό μαζί  με την επικαιρότητα και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

            Ιδιαίτερη ικανοποίηση και επιδοκιμασία προκάλεσε το γεγονός, ότι η κυβέρνηση επιτέλους αποφάσισε αταλάντευτα, παρά τις όποιες αντιδράσεις (έσωθεν και έξωθεν), να προχωρήσει με σθένος και αποφασιστικά στην ανέγερση του Φράχτη 12,5 χλμ Β.Α. του Ν. Έβρου, στην περιοχή μεταξύ N. Βύσσας και Καστανιών, προκειμένου να προφυλαχθούν τα βόρεια σύνορά μας από τους λαθρομετανάστες (κάτι ανάλογο που έκανε και η Ισπανία στο Γιβραλτάρ). Στο σημείο αυτό ο ποταμός Έβρος βρίσκεται εντός της Τουρκίας και οι μετανάστες περνούν εύκολα πεζή από τα χερσαία ελληνικά σύνορα, αποτελεί δε την κερκόπορτα των ελληνικών συνόρων προς το «Οχυρό ΕΥΡΩΠΗ».

            Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι αυτό είναι ένα πολύ θετικό μέτρο που έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και πολλά χρόνια, γιατί, και ουσιαστικά θα φέρει θετικά αποτελέσματα αλλά και θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθόσον θα εκπέμπει μήνυμα στην διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα σύνορά της και ότι δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι», ούτε «πύλη εισόδου λαθρομεταναστών στην ΕΕ», αλλά και «δεν προσφέρεται ως γη της επαγγελίας» πλέον.

            Για τους ανωτέρω λόγους, το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αφορά στην χορήγηση ασύλου σε μετανάστες, αλλά και στο Φράχτη στον Έβρο, υπερψηφίστηκε από την Βουλή (ψηφίστηκε επί της αρχής και από την Ν.Δ.) ενώ η κοινή γνώμη τάχθηκε συντριπτικά, από 73% έως σχεδόν 90% υπέρ του Φράχτη στον Έβρο και της απομάκρυνσης των αλλοδαπών, ήτοι 8 στους 10 Έλληνες (δημοσκοπήσεις AlcoMarce, τέλη Ιανουαρίου 2011). Ευχής έργο θα ήταν ο Φράχτης των 12,5 χλμ να επεκταθεί σε όλο το μήκος των συνόρων μας στον Έβρο, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

            Όμως, πριν προλάβουμε καλά-καλά να αναφωνήσουμε με ανακούφιση «Δόξα Σοι ο Θεός» σπεύδουμε με αγωνία και ανακράζουμε «Παναγία βόηθα» όταν στη συνέχεια από ανεύθυνο χειρισμό και ελαφρότητα των αρχών του κράτους και του πολιτικού κόσμου εν γένει, διαδέχονται το ένα το άλλο γεγονότα «Ελληνοφρένειας» και «απείρου κάλλους», γύρω από το μεταναστευτικό, που μεταβάλλουν τη χώρα σε μία «επιθεώρηση διαρκείας», θυμίζοντας τριτοκοσμική χώρα της Κεντρώας Αφρικής. Ειδικότερα :

 

 

 

 

Το «Μπάχαλο» της Νομικής

 

            Την 24-1-2011 περί τους 250 λαθρομετανάστες, ως επί το πλείστον Μαροκινοί, Αλγερινοί, Αφγανοί κ.λ.π. μουσουλμάνοι, μετακινήθηκαν συγκροτημένα και οργανωμένα από το Φόρουμ Μεταναστών Χανίων στο λιμάνι του Πειραιά, ταξιδεύοντας ανενόχλητοι από τις συναρμόδιες Αρχές από την Κρήτη και τα Χανιά με τη στήριξη και την καθοδήγηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τμημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

            Στη συνέχεια, με την ίδια άνεση, εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου τους «περίμεναν» κλινοσκεπάσματα κ.λ.π. και εκμεταλλευόμενοι το «άσυλο», κάνοντας κατάληψη και απεργία πείνας, απαίτησαν εκβιαστικά την μαζική νομιμοποίησή τους και των εκατοντάδων άλλων χιλιάδων λαθρομεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας, προφανώς με την καθοδήγηση των υποκινητών και (παράνομων) διακινητών τους. Και ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι το αίτημα αυτό είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί, ως απαράδεκτο πολιτικά, ηθικά και νομικά και το ελληνικό κράτος όφειλε αυτεπαγγέλτως να εφαρμόσει το νόμο και να αποκαταστήσει την τάξη, από εκεί και πέρα αρχίζει το θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνιστές όλους τους συναρμόδιους, αλλά και άλλους αναρμόδιους που αλυσιδωτά ενεπλάκησαν.

            Ο Πρύτανης της Νομικής Σχολής δεν ζητά την ΑΜΕΣΗ επέμβαση της Αστυνομίας και δηλώνει μόνο αδυναμία.

            Ο Πρόεδρος της Νομικής Σχολής, ούτε αυτός ζητά από τις Αρχές την σχετική επέμβαση των Αρχών προς εκκένωση του κτιρίου από τους παράνομους μετανάστες. Παραδέχεται πάντως ότι υπάρχει πρόβλημα, το οποίο πρέπει να το λύσει η πολιτεία που περίπου το δημιούργησε και απλώς ζητά να πάνε σε άλλο χώρο, δηλαδή να φύγουν από το χώρο ευθύνης του και «γαία πυρί μειχθήτω».

            Η Υπουργός Παιδείας, για λόγους επικοινωνιακούς, μιλά με σκληρά λόγια, αλλά δεν απαιτεί από τις πρυτανικές αρχές να δώσουν την απαιτούμενη άδεια για την επέμβαση της Αστυνομίας.

            Ο Σύλλογος των Καθηγητών ΑΕΙ. Ούτε αυτός ζητά άμεση επέμβαση των Αρχών. Δεν παραλείπει όμως να επισημάνει τις ευθύνες της πολιτείας (που φταίει) και καταδικάζει γενικώς και αορίστως.

            Η Αστυνομία βεβαίως δεν επεμβαίνει, γιατί δεν νομιμοποιείται, αφού κατά νόμον δεν της ζήτησαν την συνδρομή οι πρυτανικές αρχές.

            Κανείς, τέλος, δεν ζήτησε από το ελληνικό κράτος να κάνει το αυτονόητο. Να προλαβαίνει και να «πατάσσει» κάθε παρανομία «εν τη γενέσει» της. Δηλαδή την υποχρέωσή του, και όχι η κυβέρνηση να εμφανίζεται ως απλός θεατής υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους.

            Και ενώ η κατάσταση φαινόταν να είναι αδιέξοδη, τελικά βρέθηκε λύση και η Νομική Σχολή εκκενώθηκε μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις τα ξημερώματα της 29-1-2011. Οι μετανάστες οικειοθελώς δέχθηκαν και μετακινήθηκαν ομαλά σε νεοκλασσικό κτίριο της οδού Πατησίων και Ηπείρου για 15 ημέρες, μέχρι να εξετασθεί το αίτημά τους. Και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται αμείωτο με ποικιλομορφία :

            Λίγο νωρίτερα από την έναρξη των διαβουλεύσεων, είχαν καλέσει σε πορεία, από τα Εξάρχεια στη Νομική, ο Σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μετρό κλείνει και σταδιακά 2.000 άτομα και πλέον συγκεντρώνονται στην Ιπποκράτους και στα Προπύλαια. Συγχρόνως ανακοινώνονται συγκεντρώσεις συμπαράστασης και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ξάνθη και Κοζάνη και η αναταραχή δείχνει να εξαπλώνεται πανελληνίως.

            Στις μαραθώνιες ως άνω διαπραγματεύσεις συμμετέχουν και πρόσωπα αναρμόδια, χωρίς θεσμοθετημένο ρόλο από την πολιτεία π.χ. οι κ.κ. Α. Αλαβάνος και Θ. Δρίτσας του Σύριζα, ο Ν. Σκυφτούλης της αντιεξουσιαστικής κίνησης και ο Ν. Γιαννόπουλος μέλος της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης» κ.α. προφανώς γιατί τους ξέφυγε ο έλεγχος της κατάστασης που είχαν στηρίξει.

            Ο αρμόδιος κατά νόμον Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών καλεί νομότυπα ενώπιόν του τον Πρύτανη της Νομικής δια τις δέουσες διευκρινήσεις (προφορικά) για την παράνομη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο χώρο ευθύνης του. Ο Πρύτανης αγνοεί την κλήση του Εισαγγελέα Εφετών και ζητά και επιτυγχάνει ακρόαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τα γεγονότα τρέχουν και ο Εισαγγελέας Εφετών άρχισε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα και καλεί 8 άτομα να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης πλημμελημάτων και κακουργημάτων. Η κλήση αφορά τον Πρύτανη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα). Οι υπόλοιπες κλήσεις αφορούν το αδίκημα της προώθησης και διακίνησης λαθρομεταναστών (κακούργημα) και απευθύνονται σ΄αυτούς που στήριξαν τους λαθρομετανάστες στο εγχείρημά τους, μεταξύ αυτών δε και ο παραπάνω Ν. Γιαννόπουλος, ο οποίος μάλιστα δεν προσήλθε και σε γραπτή δήλωσή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, χαρακτηριστικά αναφέρει : «Αποδέχομαι με μεγάλη υπερηφάνεια την κατηγορία της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών. Γιατί αυτό σημαίνει την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα, χωρίς χαρτιά, υφιστάμενοι υπερεκμετάλλευση, ταπεινώσεις και καταστολή». Ε, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

            Οι παραλογισμοί συνεχίστηκαν και στη Βουλή των Ελλήνων με αφορμή τους μετανάστες-απεργούς πείνας της Νομικής, όπου στη συνεδρίαση της 28-1-2011 ξέσπασε σφοδρή πολιτική σύγκρουση.

            Η Ν.Δ. άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα ενώ φαίνεται ότι έπαθε αμνησία, λησμονώντας ότι οι λαθρομετανάστες της Νομικής εφήρμοσαν παρόμοια συνταγή με αυτή του Νοεμβρίου του 2008, όταν επί περιόδου που αυτή ήταν κυβέρνηση, 15 λαθρομετανάστες στα Χανιά, έχοντας ως αίτημα την πλήρη νομιμοποίηση της παραμονής τους στην Ελλάδα, ύστερα από απεργία πείνας 26 ημερών, επέτυχαν εκβιαστικά την νομιμοποίησή τους, κατόπιν αποφάσεως του τότε Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλου.

            Το ΠΑΣΟΚ στοχοποιεί με τη σειρά του ως υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «πολιτική εμπορία» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε ότι : «Η Ελλάδα λέει ότι δεν αντέχει άλλους μετανάστες. Όμως τους εκμεταλλεύεται».

            Παράλληλα ο κ. Α. Αλαβάνος από τηλεοράσεως, επειδή ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαράς ζήτησε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου με αφορμή τα γεγονότα της Νομικής, χαρακτήρισε ως «μη Έλληνα» όποιον ζητά κάτι τέτοιο. Ευτυχώς για τη χώρα που από τον ίδιο πολιτικό χώρο υπάρχουν και νουνεχείς και συνετοί πολιτικοί, όπως ο κ. Φ. Κουβέλης, ο οποίος ζήτησε απλά και καθαρά να εφαρμοστεί ο Νόμος.

 

Αντισυνταγματικός ο Ν. 3838/2010

 

            Και σαν να μην έφθαναν όλα τα άλλα, έρχεται ένα ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση για να την προσγειώσει στην εθνική-ελληνική πραγματικότητα, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) περί το τέλος Ιανουαρίου 2011 έκρινε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ το Νόμο 3838/2010 που εν σπουδή και με ταχείες διαδικασίες ψήφισε η κυβέρνηση και αναφέρεται στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς και την συμμετοχή των αλλοδαπών στις πρόσφατες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

            Ειδικότερα το Δ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, με ενισχυμένη σύνθεση, με την υπ΄αριθμ. 350/2011 απόφασή του έκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι : «Το δικαίωμα περί της ανάδειξης της αυτοδιοικητικών οργάνων επιφυλλάσσεται μόνον στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση του Συντάγματος». Περαιτέρω η ως άνω απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με την ελληνοποίηση των αλλοδαπών αναφέρει : «Η πολιτογράφηση αυτή γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους του εθελούσιας αποδοχής των αξιών που συνάπτουν προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως». Έτσι το σοβαρότατο εθνικής σημασίας αυτό ζήτημα, το οποίον ειρήσθω εν παρόδω έφθασε ενώπιον του ΣτΕ με προσφυγή ιδιώτη δικηγόρου, παραπέμπεται τώρα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για οριστική κρίση. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη Έλληνες Δικαστές που υπερέβησαν εαυτούς στην υπόθεση αυτή, η οποία αγγίζει την ίδια την επιβίωση του ελληνικού έθνους, καθόσον το εν λόγω νομοθετικό τερατούργημα θα οδηγούσε σε αθρόες, ανεξέλεγκτες και αβασάνιστες πολιτογραφήσεις αλλοδαπών, κάτι για το οποίο μετά σθεναρότητας και με κάθε μέσον μάχεται από χρόνια η ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ και αντιτίθεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Και τούτο, διότι, πέραν του ότι εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την εθνική και δημόσια ασφάλεια της χώρας, ο ανωτέρω Νόμος αποτελεί πόλο έλξεως και μαγνήτη εισόδου νέων ογκωδών κυμάτων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Όμως «ουδέν κακόν αμιγές καλού», γιατί η οριστική ακύρωση του Νόμου από την Ολομέλεια του ΣτΕ θα προκαλέσει παρεπόμενα προβλήματα. Ήδη η Ν.Δ. έθεσε θέμα ακυρότητας των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου 2010 στις περιφέρειες που ψήφισαν ελληνοποιηθέντες αλλοδαποί βάσει του Ν.3838/2010, με ότι αυτό δυσμενές συνεπάγεται για τον τόπο και την εθνική οικονομία.

 

Παγκόσμιος Κίνδυνος οι Ισλαμιστές

 

            Αμιλλόμενοι σε ατολμία, αδράνεια και ανικανότητα όλοι οι προαναφερθέντες ανοηταίνοντες κρατικοί φορείς και πρόσωπα που διαμόρφωσαν το Μεταναστευτικό της Ελλάδα σ΄αυτή την επικίνδυνη για τη χώρα κατάσταση και γενικότερα οδήγησαν αυτή σε παρακμιακή κρίση, εθελοτυφλούντες υπαιτίως, ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει την επερχόμενη απειλή του ισλαμικού κινδύνου που εξαπλώνεται παγκοσμίως και τα κράτη λαμβάνουν τα επιβαλλόμενα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ απτά σημάδια της απειλής αυτής έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στη χώρα μας. Ήδη στη Σουηδία αντέδρασαν δυναμικά στην αιματηρή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας (2 εκρήξεις) στο κέντρο της Στοκχόλμης την 11ην Δεκεμβρίου 2010 από Ιρακινό ισλαμιστή τρομοκράτη που έγινε ως αντίποινα του γεγονότος ότι η Σουηδία επέτρεψε την έκδοση των σκωπτικών σκίτσων που αφορούσαν τον προφήτη Μωάμεθ.

            Ενδεικτικά αναφέρεται ότι χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες ξυλοκοπήθηκαν αγρίως στην πόλη Malmo από ακροδεξιούς, που έσπειραν τον πανικό και τον φόβο σε 80.000 μουσουλμάνους μετανάστες από τους 300.000 της πόλης, που φημίζεται για την ανεκτικότητά της, μετά τη νίκη στις εκλογές του δεξιού Άκεσον.

            Οι συνεργασίες της Ισπανίας με την Μαυριτανία και Σενεγάλη και της Ιταλίας με την Λιβύη του Κατάφι, η εντατικοποίηση των περιπολιών, το τείχος-συρματόπλεγμα του Γιβραλτάρ και άλλα μέτρα, έκλεισαν τις άμεσες διόδους των περισσοτέρων εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, κυρίως για τους Μαροκινούς και Αλγερινούς. Αυτοί εισέρχονται πλέον από την Ελλάδα στην ΕΕ μέσω Κωνσταντινούπολης, η οποία με την ανοχή της Τουρκίας έχει καταστεί το κέντρο διακίνησης των λαθρομεταναστών. Εκεί αποφασίζεται αν θα διακινηθούν προς τα νησιά της Ελλάδας και να περάσουν από εκεί ή θα περάσουν στην Ελλάδα μέσω του Έβρου. Βάσει διακρατικών συμφωνιών που υπέγραψαν με την Τουρκία το Μαρόκο και η Αλγερία, οι υπήκοοί τους ταξιδεύουν στην Τουρκία χωρίς visa. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, εκεί ορισμένοι από τους λαθρομετανάστες αυτούς του Βορειοαφρικανικού χώρου εύκολα διαβρώνονται από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και ιδίως από την πανίσχυρη ΜΙΤ και διοχετεύονται στην Ελλάδα, ικανοί για κάθε πρακτορικό ρόλο ή «προβοκάτσια». Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη διαρροή των εμπιστευτικών αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων που ομιλούν για απαξίωση του πλέγματος ασφαλείας της Ελλάδας σε συνδυασμό με τις προσωπικές εκτιμήσεις του πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρτ που αναφέρονταν σε εμπιστευτικά προς την Ουάσιγκτον διπλωματικά έγγραφα, που διέρρευσαν μέσω Wikileaks και απεκάλυψε η εφημερίδα Guardian του Λονδίνου πρόσφατα. Εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες «οι ομάδες που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας των μουσουλμάνων ενδεχομένως θα ριζοσπαστικοποιηθούν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για το ξέσπασμα ταραχών». Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι η κατάληψη της Νομικής τον Ιανουάριο του 2011 από τους Μαροκινούς, Αλγερινούς, Αφγανούς κ.λ.π. μουσουλμάνους λαθρομετανάστες ήταν μια «πρόβα» εξέγερσης και ταραχών τύπου Δεκεμβριανών του 2008, ενώ ήδη βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εξεγέρσεις των μουσουλμανικών χωρών της Τυνησίας, Υεμένης, Αιγύπτου, τη στιγμή που ολόκληρος ο Αραβικός κόσμος «κοχλάζει» έτοιμος να εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες για τη Δύση από την επικράτηση των σκληρών ισλαμιστών. Το γεγονός δε αυτό, είναι σφόδρα πιθανό να προκαλέσει νέα κύματα λαθρομεταναστών προς Ελλάδα και Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, ιδιαίτερα από τα νότια της Ελλάδος (Κρήτη κ.λ.π.), μιας και η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο και η παρουσία της Frontex, κατά πάσα πιθανότητα θα μετατωπίσει την πύλη εισόδου προς Νότον, όπου η Β. Αφρική και Μ. Ανατολή βρίσκονται εγγύτερα γεωγραφικά και απέναντι. Ήδη περί τους 6.000 έγκλειστοι των φυλακών της Αιγύπτου κακοποιοί έχουν αποδράσει, με επικείμενο κίνδυνο διοχετεύσεως της παράνομης δράσης τους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πηγές ξένων μυστικών υπηρεσιών, αναφορικά με την μετατροπή της Ελλάδας σε πύλη εισόδου της έντασης στον ευρωπαϊκό χώρο, την οποία προκαλούν οι εξεγέρσεις και οι διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών ηγεσιών στα κράτη της Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέϊβιντ Κάμερον στην ομιλία του στη Διεθνή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια (6-2-2011) τόνισε πως «το πολυπολιτισμικό μοντέλο κοινωνίας στη Βρετανία απέτυχε. Η ανεκτικότητα απέναντι σ΄εκείνους που απορρίπτουν τις αξίες της Δύσης απέτυχε» και υπογράμισε ότι «η Βρετανία χρειάζεται πλέον ισχυρότερη εθνική ταυτότητα». Έτσι και η Βρετανία συντάσσεται πλήρως με την γραμμή Μέρκελ-Σαρκοζί, οι οποίοι έχουν ήδη καταγγείλει το μοντέλο ενσωμάτωσης των μεταναστών στην Ευρώπη, σκληρύνοτας την στάση τους επί το αυστηρότερον για τους μετανάστες.

            Η στάση αυτή του Βρετανού πρωθυπουργού υπαγορεύτηκε από την ανησυχία που προκάλεσε σε Αμερικανούς και Βρετανούς η διαρκώς αυξανόμενη απειλή από τους εγχώριους εξτρεμιστές μουσουλμάνους της Βρετανίας, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Wikileaks που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Telegraph (7-2-2011). Τα έγγραφα φανερώνουν ότι η MI6 παρακολουθεί με δέος τον αυξανόμενο αριθμό των νεαρών μουσουλμάνων, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι έχουν γεννηθεί στη Βρετανία, είναι έτοιμοι να στραφούν εναντίον της και καταφεύγουν σε στρατόπεδα εξτρεμιστών ισλαμιστών για να «αποφοιτήσουν» ως τρομοκράτες, οι οποίοι είναι σφόδρα πιθανόν να προκαλέσουν κύμα βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας που δύσκολα θα σταματήσουν. Στα έγγραφα αυτά επίσης γίνεται ξεκάθαρο, ότι οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (και η MI6) βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη CIA για να εντοπίσουν έγκαιρα τυχόν απειλές από ξένους και εγχώριους τζιχαντιστές-ισλαμιστές.

 

Συμπεράσματα – Προτάσεις

 

            Όλα τα ανωτέρω γεγονότα και περιστατικά είχαν προβλεφθεί από την ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ σε ανύποπτο χρόνο, η οποία δικαιώνεται απόλυτα για τις απόψεις και θέσεις της αναφορικά με το μεταναστευτικό της χώρας, αλλά κανείς αρμόδιος, εδώ και δύο δεκαετίες, δεν τις έλαβε σοβαρά υπόψη και φθάσαμε σ΄αυτό το «χείλος του γκρεμού». Η κυβέρνηση οφείλει αμελλητί να αφήσει κατά μέρος τις όποιες πείσμονες εμμονές και αγκυλώσεις της και να καταργήσει αμέσως τον ολέθριο για την εθνική μας ταυτότητα και συνοχή Ν.3838/2010 που αναφέρεται στο δικαίωμα ψήφου στους εν Ελλάδι αλλοδαπούς και στις αβασάνιστα αθρόες ελληνοποιήσεις αυτών, που λειτουργεί ως πόλος έλξεως κυμάτων λαθρομεταναστών και δη μουσουλμάνων που επιτείνουν τον κίνδυνο. Όπως επίσης οφείλει να επισπεύσει η κυβέρνηση την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο πριν κατακλυστεί η χώρα από τα αθρόα κύματα των λαθρομεταναστών, συνεπεία των πρόσφατων πολιτικών αναταράξεων των κρατών της Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής.

            Ο κόσμος γύρω μας φλέγεται και η φωτιά μεταδίδεται στην αυλή μας και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Όμως εμείς, αντί να σβήσουμε τη φωτιά, την συντηρούμε στο όνομα μιας διαστρεβλωμένης ιδέας αντιρατσισμού και «φιλοπρόοδης θολοκουλτούρας», βαδίζοντας ολοταχώς σε ολοκαύτωμα, μη διστάζοντες να προβαίνουμε και σε άγριες «εμφύλιες» συγκρούσεις για τους λαθρομετανάστες (π.χ. την 15-1-2011 μεταξύ ακροαριστερών αντιρατσιστών, ακροδεξιών και αστυνομίας, όταν η ρίψη δακρυγόνων έφθασε και μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών). «Πολιτικά παιχνίδια» που διακυβεύουν την εθνική ασφάλεια της χώρας, δεν χωρούν πλέον. Πρέπει να λειτουργήσουν οι θεσμοί και να εφαρμόζονται οι νόμοι για όλους. Να τεθεί τέρμα στο «παραμύθι» του ασύλου που γίνεται αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από τον οποιονδήποτε επιβουλεύεται την δημόσια τάξη και ασφάλεια. Πολιτικοί χώροι και πρόσωπα, ως και οργανώσεις και μειοψηφικές ομάδες που οργάνωσαν την όλη ιστορία της Νομικής ή παρόμοιες εκδηλώσεις που καταστρέφουν ανενδοίαστα τη δημόσια περιουσία, δυναμιτίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική ηρεμία, να τεθούν εκτός πολιτικού παιχνιδιού, εκτός της κοινωνίας και εάν χρειαστεί εκτός νόμου. Φτάνει πια η υποκρισία. Το κράτος πρέπει να σοβαρευτεί και να λειτουργήσει όπως όλα τα δυτικά δημοκρατικά κράτη που σέβονται τον εαυτό τους και λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα αυτοπροστασίας τους, έναντι των λαθρομεταναστών, άλλως ας καταργηθεί γιατί δεν έχει λόγο υπάρξεως. Στο χέρι του ελληνικού λαού είναι να διαλέξει τι θέλει, θέτοντας στο περιθώριο όσους αρνούνται ή δεν τολμούν να τον κυβερνήσουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, στα πλαίσια του Συντάγματος και εφαρμόζοντας πιστά τους νόμους του κράτους.

Τεύχη περιοδικού : επόμενο άρθρο